PARIS-SOIR (1928) : KUR WASHINGTON–I NJIHTE ZYRTARISHT MBRETËRINË SHQIPTARE

PARIS-SOIR (1928) : KUR WASHINGTON–I NJIHTE ZYRTARISHT MBRETËRINË SHQIPTARE

499
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Prill 2018

Gazeta franceze, “Paris-soir”, ka botuar, të hënën e 17 shtatorit 1928, në faqen n°3, një shkrim një lidhje me njohjen e mbretërisë shqiptare nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilin, Aurenc Bebja, e ka sjellë për publikun shqiptar, nëpërmjet faqes së tij “Dars (Klos), Mat – Albania” 

Tiranë, 15 shtator. – Buletini i Shtypit të Shqipërisë publikon informacionin e mëposhtëm 

“Shkëlqesia e tij Z. Charles Hart, Ministër i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, njoftoi zyrtarisht qeverinë shqiptare se qeveria e Shteteve të Bashkuara ka marrë parasysh ndryshimin e formës së Shtetit shqiptar, në monarki kushtetuese, si dhe njohjen e Madhërisë së Tij Zogut, mbret të shqiptarëve, dhe se ai synon të hyjë në marrëdhënie diplomatike me Qeverinë Mbretërore Shqiptare.”

* (Nga Aurenc Bebja, Francë)(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), :https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-soir-1928-kur-washington-i-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/