Gjeneral Forlong: ‘Le cento pietre’- Mrekullia arkeologjike e Kalabrisë,para-helene, nga një popullsi...

Gjeneral Forlong: ‘Le cento pietre’- Mrekullia arkeologjike e Kalabrisë,para-helene, nga një popullsi pellazge me origjinë ilire

433
0
SHPËRNDAJE

Pranë saj ndodhej qyteti Balettia (Baleso) dhe nën kodrën, në të cilën janë rrënojat e Veretrum, gjendet një prej ndërtimeve më të çuditshme e më të vjetra të Kalabrisë së lashtë, mrekullia arkeologjike e provincës së Leçes, e quajtur Le cento pietre (Njëqind gurët). “Ky,” vazhdon Lenormant, “është çuditshëm i ngjashëm me varrezën e lashtë në majën e malit Oka në Euboea…

Është e njohur se këta kanë një karakter para-helen, dhe se mbartin pa fije dyshimi vulën e një epoke të mëparshme dhe të një popullsie pellazgjike me origjinë ilire.”527951_428754373804722_769851749_n

 

Titulli: Faiths of man, a cyclopædia of religions, vol. i

Autori: Major-General J. G. R. Forlong

Botues: London: Bernard Quaritch, 1906154749_428756843804475_2142766479_n