LATEST ARTICLES

Gazeta franceze « Le Matin », 1920 : Kur Avni Rustemi shpjegonte në gjyqin...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Janar 2017 Më 13 qershor të 1920, në kryeqytetin francez, Esat Pasha po dilte nga hotel « Continental », i shoqëruar nga...

Në cilat vende është folur gjuha shqipe deri në vitin 1910

Kjo është një hartë gjeografike që është punuar me metodën e ngjyrave. Me çrast, çdo ngjyrë pasqyron zonën ku është folur një gjuhë në...

Modele te fosileve detare te gjetura ne lokalitetin “Gurishta” te Fushes se Miratocit.

Shkruan: Sami AGUSHI Ne Palezoikun e vone ishte pjese e mases tokesore te Rodopeve (para 220 milion vjet). Toke e cila tektonikisht pershkohet nga shkarjet...

Gjurmet e POLISIT prototip i qytetit te fortifikuar qe i takon Neolitit te Ri...

Shkruan: Sami AGUSHI Shtrihet ne anen veriore te fshatit Geraj te lokaliteti Vorrezat. Ne regjistrimet Osmane te ky lokalitet eshte evidentuar fshati Dragushnica. Supozojme se etimologjia...

​HAPI I PARË VENDIMTAR, DREJT RIBASHKIMIT KOMBËTAR. 

.  Një miku im në statusin e tij sjell një sentencë interesante: “Moralistë janë njerëz që veten kruajnë, ku ju kruhet të tjerëve.”. (Samuel Beckett,...

NJË DIARE KRONIKE

Nga libri "Strategjia e shqiptarëvet" të Gjokë Dabaj-t E përzgjodhi Prof. Zymer Mehani  Është vetëm një aspekt, por është shumë domethënës dhe imponues për t’u ndalur,...

Bill Clinton: Nënë Tereza më bëri ta dua kombin shqiptar

Përgatiti Altin Kocaqi Fjalët e Presidentit të ShBA-së, Bill Klinton, kur u shpreh se “Nënë Tereza ishte e para që më bëri ta dua kombin...

Shqipëria ruan ende një nga brigjet e fundit të paprekura në Mesdhe!

Shqipëria mund të jetë një vend i i përkryer edhe për turistët të cilët nuk kanë buxhet të mjaftueshëm dhe dëshirojnë që të kursejnë,...

Thesari i pambrojtur i Rodonit

Shkruan: Aurel PLASARI Ditë në Kepin e Rodonit, -9° dhe një erë e egër nga tërbimi i detit i detyron edhe barërat të nënshtrohen, siç dallohet në...

Artan Shkreli: Pse burrat shqiptarë mbanin flokë të gjatë si Vikingët

Që arbnorët kanë qenë një popull origjinal në fund të mesjetës, atëherë kur po lindte Europa e Re, kjo nuk ha shume diskutim, thotë...