ALEXANDER ALEXANDROVICH VASILIEV (HISTORIANI MË I MADH I BIZANTIT PËR SHEK. XX):

KONSTANTINI I MADH – ILIRI QË NDRYSHOI BOTËN. QË NGA VDEKJA E KONSTANTINIT TË MADH E DERI NË VITIN 518, FRONI NË KOSTANDINOPOJË U MBAJT...

Romakët i kopjuan monedhat e argjendit nga epirotët dhe ilirët.

Aktualisht, mjaft autorë italianë duke kritikuar ish teoritë romano-çentriste, po rivlerësojnë si mjaft të rëndësishëm, si një urë kalimi dhe me prurje të shumta...

Shqiptaro-amerikani që ka tronditur opinionin shkencor me teorinë e tij të evolucionit, njihuni me...

ër një kohë të gjatë veshtirësitë që gjente teoria Darwianiane e evolucionit gradual të llojeve i ka ndjerë edhe Profesor Nelson Çabej dhe, duke...

Në Bullgari: atje ku flitet shqipja e para 400 vjetëve!

Përgatiti: YLLI PATA Një dokument për shqiptarët e Bullgarisë dhe legjenda e tre vëllezëve nga Vithkuqi Si e flisnim shqipen ne shqiptarët para 400 vjetësh?! Përgjigjen...

Shqiptaret të jenë pronaret e ligjshëm duhet që të ketë një lidhje direkte mes...

Shkruan: Shqipe HOXHA Gdhendjet më të lashta të shqiponjës me dy koka janë gjetur në Babiloni.Kanë qenë hititët ata që e kanë përdorur gjerësisht këtë...

Shqiptarët janë ILIRË, helenët e vërtetë janë ata, e jo ne grekët e sotëm...

Konstantinos Pangalis shpjegon se cilët janë grekët e sotëm, cilët ishin helenët dhe SHQIPTARËT. Në një intervistë të marrë nga Tv Alter, shpjegon se ne...

Mbi 300 Fjalë Hitite Njësoj Si Në Gjuhën Shqipe, Katër Mijë Vjet Të Vjetra

Luftulla Peza Gjatë studimit tonë të gjuhës hitite kemi gjetur më shumë se 300 fjalë hitite, njësoj si në gjuhën shqipe. Këto fjalë shumica janë...

Historiani bullgar: Në Maqedoninë perëndimore s’ka maqedonas, ata janë shqiptarë

Profesor Bozhidar Dimitrov është një historian bullgar dhe Drejtor i Muzeut Historik Kombëtar të Bullgarisë. Ai në Maqedoni është i nohur si një figurë e...

IRENE PAPAS: JAM SHQIPTARE, PELOPONEZI ËSHTË PËRPLOT ME SHQIPTARË.

rene: «Im atë, i cili ishte një profesor i greqishtes, dashuronte shumë natyrën, jetesën e shëndoshë; përçmonte ambientet e ndotura dhe për këtë arsye...

Kush ishin Ligurët – shqip Lelegët?

Nga Fahri Xharra Në kohën kur rishkruhej historia , shekujt nuk ishin në anën tonë . E kishim fatin e zi të një errësire 600 vjeçare...