Gjurmët e ilire që po harrohen e po treten gjat shekujve

 Olimpia është qyteti ilir i cili është ngritur në nder të vajzës së Pirros së Epirtit, sot është harruar pothuajse plotësisht Është shumë e vështirë...

Kur revista franceze shkruante për veprën “Bleta shqiptare”

Revista franceze, “Revue des Deux Mondes”, ka botuar, në faqen numër 720, një shkrim të veçantë për veprën e Thimi Mitkos “Bleta shqiptare”, në...

Kapja në kufi e At Zef Pllumit gjatë arratisjes

At Zef Pllumi tentoi të arratisej nga Shqipëria nëpërmjet kufirit tokësor në Rrethin e Shkodrës më 27 shtator 1967. Ai që e ndali momentin...

Ketu ishim, jemi dhe do t’jemi ne token tone, autokton si bijtë e Shqiponjave!

Ketu ne token tone, ne vendin tone, na masakruan,na vrane, na shperngulen …por perseri u rilindem, u rritem e do te rritemi perseri si...

Xhaketa e famshme e William Wallker dhe kapela e Madeline Albright, në Ekspozitën Bazë...

Xhaketa e famshme e William Walker, figura ndërkombëtare që i dha jehonë masakrës së Recakut, që ishte edhe sinjal për ndërhyrjen e forcave të...

Pse më dhemb vendi im?!

Nga MARIN MEMA Sigurisht nëse Shqipëria do të ishte një vend i shkretë apo i limituar në mundësi do të duhej të ngrinim supet e...

Blen tek “gabi” në Elbasan, gruaja s’u beson syve nga ajo që gjen në...

Ishte e fiksuar pas rrobave në tregun e vjetërsirave dhe shkonte pothuaj çdo ditë. Ky ves, në këto vite është shoqëruar edhe kosto financiare,...

GULIELM BLINISHTI ishte nga fisi Matjan (Матесеи / Matesei një ish-stratiot bizantin !

Shkruan: Shqipe HOXHA Gulielm Blinishti (in Albanian; Latin: Gulielmu/Viljem Bliništi;fl. 1279–1319) was an Albanian nobleman of the Blinishti family, first mentioned in 1279, during the...

Zbuloni sekretin e jetëgjatësisë! Do mbeteni gojëhapur nga ajo çka duhet të bëni për...

Doni të dini recetën e jetëgjatësisë sipas ekspertes Claudia Kawas, nga Universiteti i Kalifornisë, e cila ka kaluar më shumë se 15 vite duke...

Pse Serbisë i pranoheshin rrenët ? Pse shqiptarët nuk kemi gojë ?

Shkruan: Fahri XHARRA Më kujtohet shumë mirë, në vitet e fundit të Apart-heidit në shtetin e Afrikës Jugore ,të bardhët shkonin aq larg sa që...