Thursday, February 23, 2017

Vendasit e Shqipërisë

782

​Anastasius I Dicorus /Perandori Ilir i Perandorisë Bizantine ! Anastasius I Dicorus/

Shkruan: Shqipe HOXHA (Latine: Flavius Anastasius Augustus. Ai u lind në një familje ilire,  Mbretërimi i tij u karakterizua ,me arritjet thelbësore, të cilat ishin përfaqësues...

Dikur fëmijët flamuri kombëtar i bënte të lumtur (Foto)

Në vitin 1968, në Kosovë e në Maqedoni u mbajtën demonstratat që do të njihen si Demonstratat e Flamurit. Pas Luftës së Dytë Botërore, e...

​DOKUMENT I RRALLË: KUR SHTETI GREKOBAVAREZ E NJIHTE ÇAMËRINË DHE EPIRIN SI PJESË TË...

(FLETORJA ZYRTARE E  VITIT 1835) Rreth nënndarjes së Konsullatës së Epirit dhe Shqipërisë, në nënkonsullata. VENDIM I OBORRIT MBRETËROR PËR PUNËT E JASHTME TË SHTETIT  Zbaton  Nënndarja e...

Teritori etnik i ilirëve

​Shkruan: Mathieu AREF Ky është një sqarim që po bëj ndaj disa miq që kanë nëvoj për disa saktësi apo që nuk kanë lexuar fare...

Një studim i rallë francez për shtypin shqiptar të viteve 1848 – 1939

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Shkurt 2017 Shkrimi në vijim është botuar në revistën e Universitetit të Shkencave të Shtypit të Parisit. Në numrin...

Anëtarët e Këshillit të Sigurimit të OKB-së,duhet të marrin një Vendim pozitiv për të...

Isuf B.Bajrami   Serbia ka ndërmarrë një ofensivë diplomatike për të ndikuar te anëtarët e Këshillit të Sigurimit të OKB – së që të pamundësohet ndërrimi...

Pirrua i Epirit: Idea e një ure midis Shqipërisë dhe Italisë

Edwin Jacques  Pirroja ëndërronte të ngrinte një perandori në perëndim, të ngjashme me atë të   40 vjetëve më parë nga kushëriri i atit të tij,...

Reagim: Kolonel Dritan Demiraj – Serbisë: Nëse Ramush Haradinaj ekstradohet do të keni luftë...

„I  bëj  thirrje  të  gjithë  shqiptarëve  kudo  që  ndodhen  të  dalin  në  protesta  deri  në  lirimin  e  Liderit  Ramush  Haradinaj  dhe  shkëputjen  e  menjëherëshme të  marrëdhënjeve  diplomatike  me qeverinë ...
[td_block_social_counter custom_title=”STAY CONNECTED” facebook=”themeforest” twitter=”envato” youtube=”Envato” open_in_new_window=”y” border_top=”no_border_top”]

FEATURED

MOST POPULAR

Albanella , qytetësa e bukur e themeluar nga shqiptarët

Fahri Xharra Albanella e vendosur në brigjet e pasura me drunj ulliri u themelua nga shqiptarët e ikur prej qytetit Paestum në shek e 11-të;...

LATEST REVIEWS

Cilët janë shkijet ?

Shkruan: Fahri XHARRA Kush janë shkijet ? A janë të njejtë  si serbët? -A kanë ndryshim? -Ku është ndryshimi shka –serb? -Si u krijuan shkijet ? – A  janë...

Fustanella trashëgimi nga të parët tanë(Foto)

​Varret Ilire në Bosnje, ku vërehet njerëzit me Fustanella të gdhendur në gurë, kur dihet mirë se Shqipëtarët e sotshëm janë të vetmit që...

LATEST ARTICLES

LEAVE A REPLY