Thursday, March 23, 2017

Monedhë Ilire- Peonia. RAJONI, Damastion (Dardania). Rreth 395-385.

Shkruan: Shqipe HOXHA Për studimet jo vetëm gjuhësore, por dhe historike e arkologjike, një rëndësi të madh ka relacioni i Pjetër Bogdanit i vitit 1684,...

DODONA, Kryeqyteti i Perandorisë Pellazge

Homeri nё “Iliadё” shkruan: “Mbret i pellazgёve dhe i Dodonёve, o Zeus. Ti qё nga larg nёn urdhra mban Dodonёn…” (Iliada, kёnga XVI, rreshti 285-290)…...

HISTROI

Mos i humbisni

Tjera

Shkrimi më i vjetër i shqipes, ja ç’shkruhej më 1210

Nga Arkivat e Vatikanit shkrimi më i hershëm se “Meshari” i Buzukut/ I gjithë dorëshkrimi është autograf, i shkruar nga një dorë. Ndërsa në...

Kultura

Të Përgjithshme

[td_block_social_counter custom_title=”STAY CONNECTED” facebook=”themeforest” twitter=”envato” youtube=”Envato” open_in_new_window=”y”]

LATEST REVIEWS

Ndihma e turkut, la me gjak ! (1912 )

Shkruan: Fahri XHARRA Avancimi i armatës së tretë serbe në Kosovë kishte filluar para shpalljes së luftës nga Srbia me 16 tetor. Armata e tretë...

LEAVE A REPLY